Arrow

- Handelsbevordering -

Zakendoen met Turkije


Het HCG Turkije ondersteunt ondernemers die zaken willen doen in of met Turkije.
De belangrijkste doelstelling van het Honorair Consulaat-Generaal is het stimuleren van handel tussen Nederland en Turkije. Het HCG Turkije heeft daarnaast de taak de banden tussen Nederlandse en Turkse ondernemers te versterken.

Het HCG Turkije organiseert seminars en master classes
Het HCG Turkije organiseert en participeert in seminars, handelsdelegaties en master classes om de handel tussen Nederland en Turkije te versterken. Het HCG Turkije kan ook worden ingezet om namens de ambassade en consulaten Turkse afgevaardigden te ontvangen.

Het HCG Turkije ondersteunt handelsmissies
Daarnaast is het HCG Turkije actief betrokken bij het opzetten, begeleiden en ontvangen van handelsmissies vanuit Nederland naar Turkije en vice versa. Voor Nederlandse ondernemers die in Turkije willen investeren en voor Turkse ondernemers die in Nederland willen investeren heeft het HCG Turkije de juiste contacten op het juiste niveau. Ook kan het HCG Turkije een bemiddelende rol spelen bij het aanvragen van Turkse werkvisa. Belangrijk is dan wel om contact op te nemen voordat de aanvraag wordt ingediend bij één van de twee (beroeps) Consulaten-Generaal van Turkije in Nederland.

Exportadvies
Bedrijven die overwegen zaken te gaan doen in of met Turkije hebben behoefte aan informatie over Turkije, de Turkse markt, de cultuur en de manier van zakendoen. Alle elementen van zakendoen zoals import, export en investeringen komen aan bod in een adviesgesprek.
  • Diverse partijen kunnen hierbij een rol spelen. Het HCG Turkije helpt u aan het juiste adviesbureau.
  • Studenten van de Hogeschool Leiden kunnen ondernemers helpen door de markt te onderzoeken en een exportadvies te schrijven. Wilt u met uw bedrijf profiteren van kansen op de Turkse markt maar heeft u behoefte aan meer informatie? Meldt u dan nu aan voor het onderzoeksproject van de Hogeschool Leiden. Klik hier voor een ervaringsverhaal.
Algemene Informatie
Hier vindt u een overzicht met relevante links voor ondernemers en zakendoen met Turkije.