Arrow

- Visa Informatie -Voor zaken als geboortebewijzen, dienstplicht Turkije en (werk)visa Turkije kunt u terecht bij de twee reguliere (beroeps) Consulaten-Generaal van Turkije in Nederland. De beroepsconsulaten zijn gevestigd in Rotterdam en Deventer.

Toeristenvisum
Nederlandse toeristen die op vakantie willen naar Turkije, kunnen via internet een visum aanvragen. De kosten bedragen 20 US Dollar (circa 17 Euro). Betaling kan alleen met een Visa- of Mastercard geschieden. De Visa- of Mastercard hoeft niet op de naam van de aanvrager te staan. Behalve via internet kan het e-visum ook op de Turkse luchthavens gekocht worden. Hiervoor zijn speciale e-Visa automaten. Een e-visum op een Turkse luchthaven kost 25 Euro (betaling kan alleen met creditcard).

Het toeristenvisum voor Turkije is zes maanden geldig en de bezoeker kan maximaal 90 dagen in het land verblijven. Alle Nederlandse reizigers naar Turkije dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart en een visum. Uw paspoort of ID kaart moet vanaf de door u opgegeven aankomstdatum in Turkije, nog zes maanden geldig zijn.


Studentenvisum
Om in Turkije een stage te kunnen doen, zijn verschillende documenten nodig. Het aanvragen van de documenten kan enige tijd duren, dus het is verstandig om dit op tijd te doen. Voor studie en stage is een specifiek studentenvisum nodig. Het studentenvisum moet aangevraagd worden bij één van de twee (beroeps) Consulaten-Generaal van Turkije in Nederland. Deze zijn gevestigd in Rotterdam en Deventer. Voor een verblijf in Turkije langer dan 90 dagen is een verblijfsvergunning nodig. Meer informatie hierover klik hier.