Arrow

- HCG Actueel -

Hartelijk dank voor de interesse die u toont voor het mooie werk dat wij bij het HCG Turkije mogen doen. Ondanks de gespannen politieke situatie gaat ons werk gewoon door. Mooi werk, dat de ruim 400 jaar lange relatie tussen Nederland en Turkije eer aandoet.
Om Roos Ouwehand, de huidige manager van het HCG Turkije te introduceren in ons Turkse netwerk, hebben we onlangs een werkbezoek aan Istanbul gebracht. De 1e avond zijn we op uitnodiging van Bart van Bolhuis, de nieuwe Nederlandse consul-generaal, naar Palais d'Hollande geweest om zijn welkomstreceptie bij te wonen. De overige dagen stonden in het teken van het verstevigen van ons zakelijke- en onderwijsnetwerk. Alle partijen die we gesproken hebben willen graag gebruik maken van de brugfunctie die wij als HCG Turkije voor hen kunnen vervullen als het gaat om het bemiddelen bij stageplaatsen. Wilt u hier meer over weten, lees dan onze laatste nieuwsbrief.
Met een succesvolle opening van de expositie van de Turkse kunstenares Figen Begen in het HCG Turkije gaan we het laatste kwartaal in. Op de openingsavond werd meteen een van de schitterende werken verkocht. Een mooie opsteker voor de kunstenares!
De tentoonstelling is zeer de moeite waard en nog te bezichtigen tot en met eind december. U bent van harte welkom!
Hartelijke groet,
 
Joost Peters, Honorair Consul-Generaal van Turkije 
P.S.

Soms wordt ons de vraag gesteld waarom wij op de website en in onze nieuwsbrieven geen aandacht besteden aan actuele politieke ontwikkelingen. Het antwoord hierop is simpel: voor zowel politieke als religieuze zaken is de Turkse Ambassadeur de enige bevoegde spreekbuis. Het HCG van Turkije concentreert zich derhalve op haar kerntaken, te weten: handelsbevordering, studentenuitwisselingsprogramma's inclusief o.a. de verzorging van stageplaatsen in Turkije en culturele uitwisselingsprogramma's.